Още шест електронни услуги на НОИ вече са достъпни с ПИК

image image

Още шест електронни услуги на Националния осигурителен институт (НОИ) вече са достъпни с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава от Националната агенция за приходите.

Потребителите вече могат да направят справки за регистрираните заявления за отпускане на обезщетения за безработица, също и за изплатените парични обезщетения за безработица, съобщи НОИ. 

С персонален код е достъпна и справката за изплатени парични обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване (ДОО) чрез НОИ по ЕГН.

Гражданите могат да ползват още електронната услуга за изчисляване на прогнозна пенсия, както и да променят координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО.

Проследяването на решения по жалби срещу административни актове на НОИ също е достъпно по този начин.

Всички електронни услуги на НОИ, достъпни с ПИК, са публикувани на електронната страница на Института в рубриката Е-услуги. Предстои списъкът им да бъде разширен.

Read more http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/oshte-shest-elektronni-uslugi-na-noi-veche-sa-dostypni-s-pik-214609/