Бисер Петков поема нов мандат като управител на НОИ

image

Снимка: БТА

Парламентът преизбра досегашния управител на Националния осигурителен институт (НОИ) Бисер Петков за нов мандат, съобщи БТА.

Той беше единодушно подкрепен от 151 народни представители. За подуправител депутатите преизбраха Весела Начева, за която единодушно гласуваха 152 депутати.

Мандатът на Петков изтече през май 2013 г., но така и не се стигна до процедура по избора на нов. Преди да поеме НОИ, Петков бе зам.-председател на Комисията за финансов надзор с ресор осигурителни дружества.

Бисер Петков е доктор по икономика, преподавател в УНСС, където през 2012 г. е избран за доцент и ръководител на катедра "Икономика на търговията" във факултет "Икономика на инфраструктурата". От 2011 г. е управител на НОИ.

Весела Начева е завършила висше икономическо образование в УНСС, специалност "Счетоводна отчетност". Професионалния си път започва през 1989 г. като икономист. От 1992 до 2004 г. последователно заема различни длъжности в данъчната администрация. От 2005 г. е подуправител на НОИ.

Вчера Петков и Начева получиха подкрепата на парламентарната комисия по труда и социалната политика.

Четири са целите, които ръководството на Националният осигурителен институт си поставя при управлението на институцията в следващите четири години, допълват от пресцентъра на НОИ.

На първо място е поставено повишаването на потребителската удовлетвореност чрез подобряването на достъпността и гъвкавостта на обслужването и развитието на електронните услуги. С въвеждането на процесно-ориентирания подход ще бъдат оптимизирани работните процеси, а за повишаване на организационната ефективност е предвидено създаването на учебен център и намиране на допълнителни способи за мотивиране на служителите. Институтът ще работи за пълна прозрачност и контрол при разходването на публичните средства, посочват от там.

 

 

Read more http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/biser-petkov-poema-nov-mandat-kato-upravitel-na-noi-221762/